Naša priča

Sve je krenulo davne 1976. od biokemičara Lee Kum Tat koji je stvorio Risis orhideju nakon što mu je supruga tijekom jedne šetnje Botaničkim vrtovima rekla da bi željela da njezin omiljeni cvijet orhideje može trajati zauvijek. Tako je nastao Risis – nakit od pravoga cvijeta koji može trajati vječno. Iako je tehnika izrade ovog nakita strogo čuvana tajna, otkrit ćemo vam mali dio kako nastaje vječni cvijet. Priča o izradi započinje potragom za najljepšom orhidejom koja se rađa pod zrakama sunca i kapljicama vode u Risisovim vrtovima.

Ona se pažljivo bere, pere, suši, ručno oblikuje te priprema za pozlatu u bakru koji joj daje izuzetnu čvrstoću i štiti njezinu nježnost. U posljednjoj fazi susreću se znanost i umjetnost, a to je ujedno i najintimniji oblik umjetnosti, a predstavlja – vječnost.

Orhideja se uranja u 24-karatno zlato čime poprima tu posebnu iskru života. Nakon toga se nakit može prenositi generacijama čineći ga idealnim obiteljskim naslijeđem. Tradicija proizvodnje Risis nakita duga je 40 godina, te živi pod sloganom „Kvaliteta nije skupa, ona je neprocjenjiva“! Ovaj jedinstven nakit dobio je ime po Institutu na kojem su radili znanstvenici koji su razvijali i istraživali cijeli proces izrade nakita od pravih cvjetova orhideja. Naziv Risis došao je od riječi SISIR (The Singapore Institute of Standards and Industrial Research), a nikako ne treba ni zanemariti da je upravo Risis i ponosni proizvođač trofeja za pobjednika Formule 1 za veliku nagradu Singapura. Zahvaljujući posebno patentiranom mehanizmu Risis ogrlice mogu se nositi oko vrata ili struka na više dužina i načina. Takozvani slider patent omogućava da privjesak u obliku cvijeta klizi na ogrlici, dajući pritom svakoj ženi mogućnost da sama odredi na kojoj poziciji i dužini želi nositi svoju ogrlicu i privjesak.

 

Iz Risisovih vrtova do ogrlice oko vrata: